Tehnologije 3D štampe

 

Sa 3D štampom, možete videti i osetiti svoje ideje, čak i u najranijim fazama njihove razrade i razvoja. Testirajte, revidirajte i usavršite ih pre nego što odu u proizvodnju. Isprobajte slobodu interakcije i inovacije, kao nikada pre.


Tehnologije 3D štampe

Stratasys je snažan partner u odeljenju razvoja proizvoda, u učionicama i laboratorijama, i u proizvodnom pogonu. Ove tri komplementarne tehnologije dozvoljavaju vam da iskorist i kod kuće koristite 3D štampanje za najrazličitiji spektar aplikacija.

 

Kako funkcioniše PolyJet 3D štampanje

PolyJet 3D štampanje je slično inkjet štampi, ali umesto brizganja kapi mastila na papir, PolyJet 3D štampači, na ležište, izbacuju slojeve konzervirajućeg tečnog Foto-polimera.

 

Postupak je jednostavan:

  • Pred-produkcija: softver, iz 3D CAD fajla, priprema i automatski izračunava plasman foto-polimera i pomoćnog materijala.

  • Produkcija: 3D štampač brizga i istovremeno UV-svetlom fiksira kapljice tečnog foto-polimera. Fini slojevi se akumuliraju na površini za izgradnju i stvaraju precizan 3D model ili deo. Gde prepusti ili složeni oblici zahtevaju podršku, 3D štampač brizga material za podrku u obliku gela koji je lako ukloniti.

  • Uklanjanje podrške: korisnik, rukom ili vodom, lako uklanja material za podršku. Modeli i delovi su spremni za rad i korišćenje pravo iz 3D štampača, bez potrebe za dodatnom obradom.


Prednosti PolyJet 3D štampe

PolyJet tehnologija 3D štampe nudi mnoge prednosti za brzu izradu prototipova, alata pa čak i proizvodnih delova, uključujući zapanjujuće fine detalje, glatke površine, brzinu i preciznosti.

  • Kreirajte glatke, detaljne prototipove koji pružaju estetiku gotovih proizvoda.

  • Proizvedite kratkoročne proizvodne alate i pomoćna sredstva za fiksiranje.

  • Napravite složene oblike, zamršene detalje i glatke površine.

  • Uključite boje i raznolika svojstva materijala u jedan model uz najveću raznovrsnost materijala.

 

3D štampa u boji i različitim materijalima

Naši najnapredniji sistemi brizgaju više različitih materijala istovremeno, tako da možete ugraditi različite osobine - pa čak i boje - u svoje 3D modele i štampane delove. Connex, Connex2 i Connex3 sistemi spajaju dva ili tri materijala da bi stvorili kompozitne materijale sa jedinstvenim, ponavljajućim odlikama.


Kombinujte krute i materijale nalik gumi da bi simulirali niz „Shore A“ vrednosti; mešajte cijan, magenta i žutu da bi dobili niz nijansi; čak mešajte materijale nalik gumi sa bojom da stvorite žive, fleksibilne prototipove koji izgledaju potpuno kao finalni budući proizvodi. Napravite ergonomske proizvodne alate i sredstva za fiksiranje koji kombinuju čvrste materijale sa onima nalik gumi, ne klizajućim površinama i preciznim karakteristikama, kao što su navoji.


Uz stotine kombinacija digitalnih materijala i boja koje možete izabrati, PolyJet tehnologija vam daje bolju estetiku prototipa i gotovih proizvoda nego bilo koja druga 3D tehnologija štampe.

Video

 

2010 - present

2010 - present

  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon