Tehnologije 3D štampe

 

Sa 3D štampom, možete videti i osetiti svoje ideje, čak i u najranijim fazama njihove razrade i razvoja. Testirajte, revidirajte i usavršite ih pre nego što odu u proizvodnju. Isprobajte slobodu interakcije i inovacije, kao nikada pre.


Tehnologije 3D štampe

Stratasys je snažan partner u odeljenju razvoja proizvoda, u učionicama i laboratorijama, i u proizvodnom pogonu. Ove tri komplementarne tehnologije dozvoljavaju vam da iskorist i kod kuće koristite 3D štampanje za najrazličitiji spektar aplikacija.


Pronalazak FDM tehnologije

Osnivač Stratasys-a Skot Crump izmislio je FDM tehnologiju pre više od 20 godina, a Stratasys je, od tada, nastavio da vodi revoluciju 3D štampanja i da razvija različite sisteme koji se dopadaju velikim proizvođačima, dizajnerima, inženjerima, nastavnicima i drugim stručnjacima.

 

Kako funkcioniše FDM

3D štampači koji rade na FDM tehnologiji grade delove sloj po sloj od osnove do vrha zagrevanjem i istiskivanje termoplastičnog vlakna. Postupak je jednostavan:

  • Pred-produkcija: Softverska izrada pripremnih segmenata i pozicija iz 3D CAD fajla i izračunavanje puta za istiskivanje termoplastike i eventualno potrebnog materijala za podršku.

  • Produkcija: 3D štampač zagreva termoplastiku do polu-tečnog stanja i deponuje je kao ultra-fine perle duž putanje ekstruzije. Na mestima gde je potrebna podrška ili baferovanje 3D štampač postavlja materijal koji deluje kao skela i lako se uklanja po završetku procesa.

  • Post-produkcija: Korisnik odvaja materijal za podršku ili ga uklanja vodom ili deterdžentom i deo je spreman za upotrebu.

 

FDM Prednosti

  • Tehnologija je čista, jednostavna za upotrebu čak i u kancelariji

  • Podržana termoplastika, industrijskog kvaliteta, je mehanički i ekološki stabilna

  • Složene geometrije i šupljine koje bi inače bile problematične ne predstavljaju problem za FDM tehnologiju

 

FDM Termoplastika

FDM Tehnologija koristi istu isprobanu i proverenu termoplastiku koja se nalazi i u tradicionalnim proizvodnim procesima. Za primene koje zahtevaju veoma male tolerancije, čvrstinu i stabilnost ili specijalna svojstva kao što su elektrostatičko rasipanje, prozračnost, bio-kompatibilnost, otpornost na zapaljivost ili FST rejting – i za to postoji odgovarajuća FDM termoplastika.

 

Video

 

2010 - present

2010 - present

  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon