SOLIDWORKS MBD

 

Operacije bez radioničkih crteža radi racionalizacije i ubrzanja proizvodnje

Model Based Definition

 

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition) je integrisano proizvodno rešenje bez radioničkih crteža za SOLIDWORKS 3D software za projektovanje. SOLIDWORKS MBD sprovodi proces prozvodnje direktno kroz 3D. Možete definisati, organizovati, publikovati 3D PMI (Product Manufacturing Information) uključujući 3D model u industrijsko standardnom formatu (kao što je SOLIDWORKS fajlovi, eDrawings® i 3D PDF). Kompanije prihvataju MBD metodologije i pritom uspevaju da redukuju greške u proizvodnji, smanje škart i troškove dorade, i smanje troškove nabavke za kupljene delove.


SOLIDWORKS MBD definiše podatke u SOLIDWORKS 3D okruženju , kao model proizvoda, dimenzije, geometrijske tolerancije, hrapavosti površina, simboli zavarenih spojeva, sastavnica, numerisanja, tabela, zabeleški, jezik dokumentacije i druge karakteristike. Zbog toga što su sve potrebne informacije za proizvodne operacije sadržane u 3D modelu, tradicionalni 2D radionički crteži više nisu potebni. Intuitivni , interaktivni 3D PMI iz SOLIDWORKS MBD pruža multi operacijsko korišćenje i pomaže grupama kroz operacije, kao što su projektovanje, nabavka, montaža, sistem kvaliteta, prodaja, marketing, klijenti i dobavljači.


Definišite PMI direktno u 3D

SOLIDWORKS MBD definiše PMI direktno u 3D, zaobilazeći dodatne troškove i vreme potrebno za kreiranje 2D radioničkih crteža, koje može podići do 50% ukupnih troškova razvoja. Kreirajući 3D PMI takođe podpomažete komunikaciju, skraćujete vreme potrebno za dobijanje ponude od dobavljača, redukujete greške, sve zahvaljujući 3D dokumentaciji, velikoj kooperativnosti i bogatim jezičkim karakteristikama.

Prezentujte 3D dokumenta u čistom i strukturiranom stilu
Pored 3D PMI definisanja, SOLIDWORKS MBD omogućuje organizovanje velikog broja informacija u čistu, strukturiranu 3D prezentaciju sa različitim karakteristikama pogleda i prezentovanja. Čak omogućuje inteligentno prikazivanje i skrivanje 3D informacije dok je rotacija modela aktivna i daje vam dodatnu preglednost dok su kritične informacije i dalje prikazane.


Personalizujte 3D templejte
SOLIDWORKS MBD donosi zavidan set definisanih templejtova. Nekoliko karakteristika 3D Templejta kao što su zaglavlje, logo kompanije ili sektore, 3D pogledi i sličice, tekstualni opis, opcija jezika, kao i tabele mogu biti personalizovane za pojedinu robu koju isporučujete. Jedanput podešeni, ovi templajtovi mogu služiti kao interni ili eksterni ugledni primeri za sve sektore, kao što su proizvodnja, operacije, sistem kvaliteta i nabavka.


Publikujte i distribuirajte 3D dokumentaciju 

SOLIDWORKS MBD publikuje široko rasprostranjene formate kao što su eDrawing i 3DPDF fajlove koji se uglavnom koriste i na već postojeće procese. eDrawings fajlovi mogu biti otvoreni u besplatnom eDrawings Viewer-u. 3D PDF mogu biti pregledani koristeći različite besplatne alate uključujući Adobe® Reader. Pored pružanja informacija (kao što su inženjerske zabeležbe, sastavnice i opcije jezika), takodje možete koristiti model u 3D sa Pan, Zoom, Rotate, Measure, Section i druge 3D alate.
Razmeni, arhiviraj, i ponovo koristi inteligentne 3D informacije SOLIDWORKS MBD omogućuje da direktno razmenjujete, arhivirate i ponovo koristite inteligentne 3D informacije uključujući i geometriju, PMI, poglede, kao i ostale informacije tako da vi i vaš dobavljač ne morate da gubite vreme na kreiranje 2D radioničkih crteža.


Ruku pod ruku sa 2D radioničkim crtežima
SOLIDWORKS MBD se neprimetno integriše sa SOLIDWORKS 2D crtežima. PMI and pogledi kreirani u 3D su dostupni za upotrebu u 2D. Opcije prilikom publikovanja, kao što su multi 3D PDF fajlovi ili multi 3D PDF stranice, uklapaju se u vaše postojeće papirne formate veoma lako.

  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon